blokady
Re: blokady
Kiedy iluzja zostanie rozpoznania w doświadczeniu, przyjdzie ten power
Piszesz:
Ale co to znaczy być sobą?
Koncepcja JA tworzy historię o sobie, kim myślę że jestem, co mogę, a czego nie mogę, jak mnie postrzegają inni, co o mnie myślą?
Cały czas jest zajęta sobą, historią o sobie, jej obrazem. Lęk o wizerunek, jak mnie oceniają, to mocne źródło blokad mających zakorzenienie w wizerunku siebie, koncepcji Ja.
Jak to przełamać?
Nie ma innej drogi niż puścić tą koncepcję; przestać zajmować się wizerunkiem wyidealizowanego "siebie"tylko skoczyć w paszczę lwa!
"Chcę zagadać do dziewczyny, ale boję się, że mnie wyśmieje" - czy to nie czasem masz na przykład na myśli?
Nie ma innej drogi niż to sprawdzić!
Jak zrobisz to raz, drugi i trzeci to blokada w tym temacie zniknie.
W każdym innym temacie też: skaczesz w paszczę lwa - puf! i blokady znikają!

Piszesz:
Nie potrafię być sobą,
Ale co to znaczy być sobą?
Koncepcja JA tworzy historię o sobie, kim myślę że jestem, co mogę, a czego nie mogę, jak mnie postrzegają inni, co o mnie myślą?
Cały czas jest zajęta sobą, historią o sobie, jej obrazem. Lęk o wizerunek, jak mnie oceniają, to mocne źródło blokad mających zakorzenienie w wizerunku siebie, koncepcji Ja.
Jak to przełamać?
Nie ma innej drogi niż puścić tą koncepcję; przestać zajmować się wizerunkiem wyidealizowanego "siebie"tylko skoczyć w paszczę lwa!

"Chcę zagadać do dziewczyny, ale boję się, że mnie wyśmieje" - czy to nie czasem masz na przykład na myśli?
Nie ma innej drogi niż to sprawdzić!
Jak zrobisz to raz, drugi i trzeci to blokada w tym temacie zniknie.
W każdym innym temacie też: skaczesz w paszczę lwa - puf! i blokady znikają!

Wróć do „Wirtualny satsang Bramy Oświecenia”